Επικοινωνία:

Email
Facebook

Σύνδεσμοι:

Αφίσα

Κάλεσμα στην πρώτη Ανοιξιάτικη Μαθηματική ΕσπερίδαΑγαπητοί Φίλοι/λες – Συνάδελφοι
Η Μαθηματική Άνοιξη σας καλεί να παρακολουθήσετε την πρώτη της Διαδικτυακή Εσπερίδα στις 18 Απριλίου στις 8.00 το βράδυ.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα – όραμα μας για εγκαθίδρυση ενός θεσμού με το γενικό τίτλο:
ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ.
Στόχος είναι να ακουστούν οι πλέον έγκυρες απόψεις για Μαθηματική Εκπαίδευση.
Για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσουμε να έχουμε τη συμβολή ανθρώπων που έχουν διακριτή και αναγνωρισμένη διαδρομή στα Μαθηματικά και τις άλλες επιστήμες, εντός και εκτός συνόρων. Πεποίθησή μας είναι πως άνθρωποι που έχουν διατρέξει ολόκληρη τη διαδρομή από τα Στοιχειώδη Σχολικά Μαθηματικά έως την ερευνητική αιχμή (κάποιου έστω τομέα) των Μαθηματικών, είναι σε θέση να ξεχωρίσουν και να αναδείξουν το ουσιαστικό, το σημαντικό, το αναγκαίο και το με προβολή προς τα άνω από ότι θα πρέπει μια Στοιχειώδης και Μέση Εκπαίδευση να περιλάβει και να εστιάσει.
Στοχεύουμε να συγκεντρώσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις όσο γίνεται περισσότερων διακεκριμένων θετικών Επιστημόνων (Μαθηματικών – Φυσικών - Πληροφορικών – Μηχανικών- Οικονομολόγων).
Με τις δυνατότητες που παρέχει η Σύγχρονη Τεχνολογία, οι σκέψεις, οι ιδέες, οι προτάσεις τους , θα καταγραφούν και θα αποτελούν για πάντα μια δεξαμενή ιδεών από όπου θα μπορεί να αντλεί βοήθεια κάθε προσπάθεια αλλαγών στη Μαθηματική μας Εκπαίδευση.
Η Μαθηματική Άνοιξη πιστεύοντας στην όλο και αυξανόμενη ισχύ και τον αυξανόμενο ρόλο των Μαθηματικών στη σύγχρονη Επιστήμη κ Τεχνολογία, στην Οικονομία και στην Ανάπτυξη αλλά και στον διαμορφωτικό τους ρόλο στην ανάπτυξη των πιο ευγενών και σημαντικών στοιχείων του χαρακτήρα του νέου ανθρώπου, στοχεύει να συμβάλλει ώστε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο συλλογικό όραμα για μια Μαθηματική Εκπαίδευση/Παιδεία, με στέρεες βάσεις, με ευρύτητα στόχων και αποτελεσματικότητα.
Τα προβλήματα που υπάρχουν και διαιωνίζονται στη χώρα μας πιστεύουμε πως χωρίς ποιοτική Εκπαίδευση και κυρίως Μαθηματική, θα ενταθούν και όλο ένα και περισσότεροι άνθρωποι θα μένουν εκτός παραγωγής, άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι, αδύναμοι στην εξεύρεση διεξόδου για να εργαστούν, έστω και εκτός συνόρων και να στήσουν επαγγελματική καριέρα και οικογένεια.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στον προβληματισμό που θα αναπτύξουν οι εκλεκτοί πρώτοι μας προσκεκλημένοι Ομιλητές, κύριοι Μιχάλης Κολουντζάκης (Καθηγητής στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης) και Γιάννης Κοντογιάννης (Καθηγητής στο Μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου Cambridge).
Τον συντονισμό της παρουσίασης και της συζήτησης που θα ακολουθήσει, θα έχει ο Καθηγητής και Πρόεδρος του Μαθηματικού τμήματος του ΕΚΠΑ κύριος Αριστείδης Κοντογεώργης.
Η Μαθηματική Άνοιξη εκφράζει τις πιο θερμές ευχαριστίες της και προς τους τρείς εκλεκτούς ακαδημαϊκούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της για το άνοιγμα του κύκλου δράσεων και ομιλιών ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ. https://uoa.webex.com/uoa/j.php?MTID=m4776752ae94856686cf8011880a13735