Menu:

Πληροφορίες

Εκλογές 2017

Επικοινωνία:

Email
Facebook

Σύνδεσμοι:

Αφίσα

 Συνδυασμός Μαθηματικής Άνοιξης
ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Καθηγητής Μαθηματικών στο Πρότυπο Λύκειο της ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ Πειραιά (2001-σήμερα).

Συνέντευξη σχετικά με «το φ» To φ

Smiley face Προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 12-χρονη εμπειρία στη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση ως ιδιοκτήτης φροντιστηρίων και ως συνεργάτης κεντρικών φροντιστηρίων της Αθήνας και του Πειραιά. Από 1992 στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ενεργό μέλος της ΕΜΕ. Διετέλεσε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής των περιοδικών Ευκλείδης Α’ και Β’ (1982-4και 1989-2003), μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε., μέλος του Δ.Σ. της ΕΜΕ την τελευταία διετία, εκλεγμένος με την «Κίνηση για την Αλλαγή στην Ε.Μ.Ε.». Υπεύθυνος της Περιοδικής Έκδοσης Επικοινωνίας και Διαλόγου στα Μαθηματικά, Το «φ» (2004-12). Οργανωτής ή συνδιοργανωτής πολλών εκδηλώσεων, Ημερίδων και Συναντήσεων στην Αθήνα και στον Πειραιά. Συμμετοχή (1997-98) στη συγγραφική ομάδα του βιβλίου «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ» της Β΄ Τάξης του Λυκείου. Συμμετοχή με εργασίες σε Συνέδρια και Ημερίδες.


Παναγιώτης Δήμαρας

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Γεννήθηκα στη Φθιώτιδα, είμαι έγγαμος κι έχω μια κόρη. Αποφοίτησα απο το Μαθηματικό τμήμα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1980. Κατόπν εξετάσεων εισήλθα ως μόνιμος υπάλληλος στο Ελεγκτικό τμήμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του Υπουργείου Οικονομικών όπου υπηρέτησα από το 1983 έως το 1986 με ενδιάμεση απόσπαση στο Υπουργείο Προεδρίας το 1985.) Απο το 1986 έως το 1988 ήμουν αναπληρωτής καθηγητής σε Λύκεια της ΑΘήνας. Το 1988 διορίστηκα ως μόνιμος καθηγητής Μαθηματικών στη ∆ωδεκάνησο και κατόπιν υπηρέτησα έως το 1992 σε Λύκεια της Βοιωτίας και της Αττικής. Από το 1992 έως το 1994 ήμουν αποσπασμένος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο τμήμα Ευρωπαϊκής τεκμηρίωσης, όπου ασχολήθηκα με τη διαμόρφωση αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών για Τεχνικά Λύκεια και με τα ευραπωπαϊκά προγράμματα Ευριδίκη και Comenius. Το 1994 αποσπάστηκα στο Υπουργείο Παιδείας και υπηρέτησα επι διετία στη ∆ιεύθυνση Σπουδών Β/θμιας Εκπαίδευσης στο Τμήμα Μαθητικών Θεμάτων και ειδικότερα στα Πολιτιστικά Θέματα (Τμήμα Αισθητικής Αγωγής). Κατάτη διάρκεια της εκεί θητείας μου ήμουν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής των Πανελληνίων Θεατρικών-Μουσικών -Καλλιτεχνικών Αγώνων με κοινή συνδιοργάνωση του ΥΠΕΠΘ της ΟΛΜΕ και του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Επίσης υπήρξα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού καταναλωτή με τη συνεργασία της ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ του “1ου Πανελλήνιου Μαθητικού Συμποσίου” του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO για την Ειρήνη, όπως επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Πανελλήνιου διαγωνισμού Πληροφορικής και της 4ης Βαλκανικής Ολυμπιάδας ΠΛηροφορικής. Απο το 1996 έως το 1997 υπηρέτησα ως καθηγητής στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου και από το 1997 ως ∆ιευθυντής του Μουσικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου. Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας μου πήρα μέρος σε συνέδρια και πολιτιστικές ανταλλαγές με αντίστοιχα σχολεία του εξωτερικού, που αφορούσαν θέματα αισθητικής αγωγής. Ήμουν συντονιστής του σεμιναρίου “Ημέρες σταδιοδρομίας του ΚΕΣΥΠ” και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της ομάδαςεργασίας του ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ. της ΟΛΜΕ για το Μουσικό συνέδριο “Η Μουσική Εκπαίδευση στην Ελλάδα”-(Ίδρυμα Ευγενιδίου).Από το 2006 μετά απο ένα σύντομο πέρασμά μου απο το Γυμνάσιο ∆ιονύσου, υπηρέτησα έως το 2011 ωςκαθηγητής στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Γέρακα.Παρακολούθησα σεμινάριο πληροφορικής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (102 ωρών) και κατόπιν πήρα την πιστοποίηση επιπέδου Ι. Παρακολούθησα την τρίμηνη περιοδική επιμόρφωση στο Π.Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής, όπως επίσης σεμινάριο τουΥΠΕΠΘ για διευθυντές Ενιαίων Λυκείων. Απο το 2012 ως το 2017 υπηρέτησα ως ∆ιευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα. Απο το 2017 τοποθετήθηκα ως ∆ιευθυντής στο 1ο Γυμνάσιο Σπάτων, όπου υπηρετώ έως σήμερα.


ΔΟΡΓΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ιδιωτική Εκπαίδευση

Smiley face Καθηγήτρια Μαθηματικών στην Ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Πτυχιούχος Μαθηματικών του Μαθηματικού Τμήματος του ΕΚΠΑ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στη Διδακτική και Μεθοδολογία των Μαθηματικών (Τμήμα Μαθηματικών, ΕΚΠΑ). Ταμίας του Δ.Σ. της Επ.Ε.Δι.Μ. (Επιστημονική Ένωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών). Μέλος της συντακτικής επιτροπής της περιοδικής έκδοσης της ΕΜΕ : Ευκλείδης Α΄. Μέλος της εθελοντικής ομάδας «Θαλής + Φίλοι» που εμπνέει και στηρίζει τη δημιουργία λεσχών ανάγνωσης καθώς και άλλων ποικιλόμορφων δραστηριοτήτων που προάγουν το στοχασμό, τη γνώση και το διάλογο περί τα Μαθηματικά.


Λάμπρος Κατσάπας

Smiley face

Ιδιωτική Εκπαίδευση

Ηπειρώτης, γεννημένος το 1982 και μεγαλωμένος στο Παγκράτι του Δήμου Αθηναίων. Προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και μεταπτυχιακές στην Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Διακριθείς για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις. Έχει εργαστεί από τα δεκαπέντε του σε οικοδομές, σε μαγαζιά εστίασης, σε νοσοκομείο, σε κατασκηνώσεις, ως εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στα πλαίσια του έργου «Εξετάσεις και Εκπαίδευση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων» ενώ την τελευταία δεκαετία εργάζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Πατέρας δύο κοριτσιών έξι και τεσσάρων ετών, της Χριστίνας και της Βάλιας.


Θέμις Καψή

Smiley face

Ιδιωτική Εκπαίδευση

Γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα όπου ζει κι εργάζεται. Πτυχίο μαθηματικών στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, μεταπτυχιακό στη Μεθοδολογία και Διδακτική των Μαθηματικών στο τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ και Παιδαγωγικό τμήμα Παν/μίου Κύπρου, διδάκτωρ Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Παν/μίου Πελοποννήσου με θέμα «ομάδες εκπαιδευτικών – θετικά στοιχεία και εμπόδια. Ο ρόλος της διεύθυνσης του σχολείου και του ψυχολόγου της εκπαίδευσης». Επαγγελματική εμπειρία στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ιδιωτικός και δημόσιος τομέας). Μέλος συγγραφικής ομάδας βιβλίων Μαθηματικών για ενήλικες, επιμέλεια βοηθημάτων Μαθηματικών για το Λύκειο. Εκπαιδευτικός σε ιδιωτικό Γυμνάσιο και Λύκειο.


Θοδωρής Πάνου

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση


Μίλτος Παπαγρηγοράκης

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Γεννήθηκε εργάζεται και ζει στα Χανιά. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά. Πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στο ΕΑΠ. Υπήρξε Γραμματέας του παραρτήματος Χανίων της Ε.Μ.Ε. Με προϋπηρεσία στην φροντιστηριακή εκπαίδευση ως συνιδιοκτήτης φροντιστηρίου. Τώρα υπηρετεί στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Χανίων. Επιμορφωτής του ΠΕΚ Κρήτης και στις Τ.Π.Ε. Είναι διαχειριστής της προσωπικής ιστοσελίδας μαθηματικού περιεχομένου users.sch.gr/mipapagr και συνδιαχειριστής του μαθηματικού ιστότοπου mathematica.gr.

Παπαδάκη Μαλβίνα

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Μαθηματικός, πτυχίο Πανεπιστήμιο Αθηνών,

MSc University of Illinois at Urbana Champaign,

Καθηγήτρια στη δημόσια μέση εκπαίδευση 1980 – 2014,

Μέλος της Συντακτικής επιτροπής Ευκλείδη α΄ 1988 - 2008


Αντώνης Περιβολάκης

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Ο Αντώνης Περιβολάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος DEA Ιστορίας Επιστημών του Παν/μίου Lille ΙΙΙ. Δίδαξε μαθηματικά για 10 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ από το 2005 διδάσκει στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση. Είναι μέλος της Ομάδας ΘΑΛΗΣ + ΦΙΛΟΙ από την αρχή της δημιουργίας της. Παράλληλα, εκτός από το χώρο της εκπαίδευσης ασχολήθηκε αρκετά χρόνια με τη δημοσιογραφία ως ελεύθερος συνεργάτης στον μουσικό και καλλιτεχνικό τύπο. Εκπονεί τη διπλωματική του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών και Τεχνολογίας του τμήματος ΙΦΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Σήμερα είναι καθηγητής Μαθηματικών και υποδιευθυντής στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά.


Βασίλης Ρόθος

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Αναπλ. Καθηγητής ΑΠΘ. Πτυχιούχος Μαθηματικών του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών (1989) και Διδάκτωρ Μη Γραμμικών Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Πατρών (1998). Μεταδιδακτορικός Υπότροφος Marie Curie TMR Fellow University Cambridge & University Warwick. (1998-2000) Έχει διδάξει στα Βρετανικά Πανεπιστήμια Loughborough University και Queen Mary College, University of London (2000-2005), στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπιστήμιο Κρήτης ως επισκέπης καθηγητής (2005-2006) και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ απο το 2006. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στη σχολη Θετικών Επιστημών. Ασχολείται ερευνητικά με τα Εφαρμοσμένα Δυναμικά Συστήματα και την κυματική διάδοση σε συνεχή και διακριτά μέσα. Το ερευνητικό του έργο έχει χρηματοδοτηθεί με ερευνητικά προγράμματα από το EPSRC, LMS, FP7-EC. Έχει ολοκληρώσει την καθοδήγηση 2 διδακτορικών διατριβών και συνεχιζει την καθοδήγηση 2 ακόμα στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά καθώς και αρκετές διπλωματικές εργασίες.


Δημήτρης Χελιώτης

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Γεννήθηκε το 1975 στην Κάλυμνο όπου και μεγάλωσε. Πήρε πτυχίο από το τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ (1997) και διδακτορικό στα μαθηματικά από το Πανεπιστήμιο Stanford (2004). Εργάστηκε ως ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και στο Πολυτεχνείο του Eindhoven (TUE). Είναι αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα μαθηματικών του ΕΚΠΑ όπου εργάζεται από το 2009. Ασχολείται ερευνητικά με τη Θεωρία Πιθανοτήτων.


Δημήτρης Σπαθάρας

Smiley face

Δημόσια Εκπαίδευση

Ο Δημήτρης Σπαθάρας κατάγεται από τη Φθιώτιδα, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ. και Γραμματέας του παραρτήματος Φθιώτιδας της Ε.Μ.Ε. Την περίοδο 1982-1995 εργάστηκε ως φροντιστής στην πόλη της Λαμίας. Το 1995 διορίστηκε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει υπηρετήσει σε πολλά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια και έχει διατελέσει Διευθυντής σε σχολεία της Ευρυτανίας. Την περίοδο 2002-2004 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Στατιστική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από του Ιανουάριο του 2012 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2018, διετέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών με περιοχή ευθύνης τους νομούς Φθιώτιδας και Ευρυτανίας. Έχει διοργανώσει σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με τα μαθηματικά και τη διδασκαλία τους και έχει συμμετάσχει σε πάμπολλες επιμορφώσεις εκπαιδευτικών. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του 46ου Βαθμολογικού Κέντρου καθώς και Συντονιστής Βαθμολογητών στα Μαθηματικά των πανελλαδικών εξετάσεων. Εργασίες του έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων. Συντηρεί την ιστοσελίδα www.pe03.gr για την διαρκή ενημέρωση των συναδέλφων μαθηματικών.


Χρυσοβαλάντης Σφυράκης

Smiley face

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα